WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    Rustik Nedir?

    Rustik Nedir?

    Rustik,  En çok bilinen anlamı ile rustik bir perde asma yöntemidir. Perdeleri düğmeler aracılığı ile bir korniş ile asmak yerine büyük halkalar ile metal veya ahşap bir bar üzerine asmak daha mümkündür. Bu şekilde kullanılan perdelere rustik perde adı verilmekte. Özellikle de yazlık evlerde, kır evlerinde veya dağ evlerinde daha çok tercih edilen bu perde modelleri doğal detayları ve kendilerine has şıklıkları ile dikkat çekmektedirler. Bu rustik perdeler el dokuma halılar ile güzel kombinasyonlar yapılarak kullanılabilir.

    Rustik Dekorasyonda Öne Çıkan Unsurlar

    Rustik dekorasyonda daha çok öne çıkan en önemli unsur kesinlikle doğal ve el yapımı parçalardır. Bambu, hasır ya da rattan gibi doğal malzemelerden yapılan parçalar rustik dekorasyonda rahatlıkla kullanılmakta. Hatta bu malzemelerin dekorasyon için oldukça önemli olduğunu düşündüğümüzde neden yazlık evler veya çiftlik evi gibi mekanlarda bu ürünlere daha çok yer verildiğini ve rustik tarzın bu mekanlarda daha çok tercih edildiğini anlayabiliyoruz. Rustik tarzda dekore edilmiş bir alanda bu doğal malzemeler ile detayları dikkat çeken taş veya fayanslar da eşlik etmekte. Üzerinde el yapımı desenlerin bulunduğu mermer, seramik ya da doğal taşlar ve el dokuma halılar rustik tarzın vazgeçilmezleri arasında yer almıştır.

    Doğallıktan bahsederken doğadan gelen materyallerden bahsetmemek pek de mümkün değil. İşlenmemiş ahşap ve boya yerine renkli vernik ile renklendirilmiş mobilyalar, metal aksamlar, seramik ve porselen bu tarzı güçlendirmek için kullanılabilecek malzemeler arasında yer almakta. Doğadan gelen bu malzemeleri toprak tonları başta olmak üzere bütün natürel renkler ile birlikte kullanılabilir.

    RUSTİK STİL NEDİR?

    Öncelikle stilin öne çıkan birkaç özelliğinden kısaca bahsedebiliriz. Rustik dekorasyonda el yapımı ürünler, rattan ya da hasır gibi doğal ürünlerden imal edilen objeler, dokulu ve natürel tekstil ürünleri sıkça kullanılmakta. Ham, işlenmemiş ahşap rustik stilin öne çıkan unsurlarıdır. Klasik izler taşıyan desenli seramik ve karolar dizaynlara eski çağ evlerinin görüntüsü kazandırmak için özellikle banyo ve mutfak dekorasyonlarında sıkça kullanılmaktadır. Otantik desenler, klasik seramik ve porselenler rustik dekorasyonun vazgeçilmez ögeleri olmuşlardır.

    RUSTİK TARZ HAKKINDA YANLIŞ BİLİNENLER

    Rustik tarz için sahip olunan en büyük ön yargı ise bu tarzın sadece eski ve ahşap evlerde uygulanabileceğidir. Elbette eski tarz evlerde bu tarzı uygulamak daha kolay olabilir ancak önemli olan hangi parçaları kullanmanızdır. Ahşap bir evde modern , retro ya da avangart bir tarz uygulanabileceği gibi modern bir ev mimarisinde rustik tarz rahatlıkla kullanılabilir.

    Rustik dekorasyonun şıklıktan, modernlikten ve en önemlisi işlevsellikten uzak olduğu düşünülür. Günümüzde doğaya olan eğilim her geçen gün artmakta. Metal ve ahşap gibi doğadan gelen malzemeleri ham halleri ile kullanmak oldukça yaygın bir durumdur. Bu nedenle rustik tarzdan bağımsız olarak da bu malzemelerin işlevselliği ve konforu her geçen gün artmakta. Rustik tarzın en önemli parçası olan doğal malzemelerin de bu noktaya gelmesi tarzın doğrudan olumlu şekilde etkilenmesin de yardımcı olmakta.

    RUSTİK PERDE KULLANIMI

    Rustik,  En çok bilinen anlamı ile rustik bir perde asma yöntemidir.Perdelerin kornişe ihtiyaç duymadan asıldığı silindire verilen isimlerdir. Bu perdeler tül güneşlik ve fon perde üzerine asılmalı. Bu şekilde güneşlik olan kısım tavandan sarkarken perde ise alt tarafta kalır.

    RUSTİK ANKASTRE SETLER

    Rustik ankastre setler, seçkin tasarım sayesinde son derece zarif bir görünüm sergiler ve yaşam alanlarınızı benzersiz bir estetik algısıyla donatır. Etkileyici tasarımı ve yüksek performansı sayesinde hem evlerde hem de iş yerlerinde rahatlıkla kullanılır rustik ankastre seti, bej rengi ve ideal ölçüleri sayesinde tüm ankastre mutfak tasarımlarınada uyum sağlamakta.

    RUSTİK AVİZELER

    Rustik avizeler günümüzde çokça yaygın olarak kullanılmakta ve yaşam alanlarımıza etkileyeci bir hava katmakta. Genellikle doğal masif ahşap kütükten tasarlanan rustik avizelerde hasır örgüler de tercih edilebiliyor. Salon, çalışma odası, ofis, mutfak, oturma odası, çocuk odası, kafe, yatak odası ve benzeri gibi çoğu alanda kullanılmakta.

    Bazı modellerde ise metal sarkıt üzerinde opal rengi cam ile tasarlanmış olan ürünler odanızda, evinizde, ofisinizde şık ve dekoratif bir aydınlatma için idealdir. Ampulün verdiği ışığın göz ile direkt teması engelleyecek şekilde tasarlanmıştır ve ayrıca boyunu kısaltarak da kullanılabilir.

    Fiyatları çeşitli markalara göre 4.000 tl ile 10.000 tl arasında değişir.