WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    Rustik Mutfak

    Rustik Mutfak

    Rustik Mutfak Özellikleri;

    Rustik mutfağın en önemli özelliği doğal ürünlerin ağırlıklı olmasıdır. Ahşabın natürel dokularını sürekli görmekteyiz; çünkü ahşabın işlenmemiş ve ham olması en belirgin özelliğidir. Rustik tarzı mutfağın trend olmasının sebebi dünyada her şeyin doğaya dönüş akımından etkilenmesinden kaynaklanmakta.

    Dokunulmamış olana dokunun. Kiriş , ahşap tavan, panel duvarlar masif mutfak dolapları stilin temel bileşenlerindendir.

    İleri teknoloji. Modern-rustik mutfaklarda kuzinelerin en akıllı hallerini görebilirsiniz. modern ve doğal yüzeyler elektrikli gereçler rafine bir yaşam anlayışını da bir araya getiriyor.

    Ufak bir değişim. Mevcutta modern, country ya da endüstriyel tarzda bir mutfağınız varsa rustik stilde bir mutfak adası ile bile mekanın ısısını yükseltebilir ve bir stil karması meydana getirilebilir.

    Geniş yüzeyler. Zemin için her zaman mekanda fon diyebileceğimiz bir dekoratif ögelerdir. Tıpkı duvarlar gibi. Bu tarz geniş bir yüzeyde değişim yaparak da mutfağınızda rustik görünüm elde etmeniz mümkündür.

    Geri dönüşüm. Son derece çevreci bir stil olarak da karşımıza çıkmakta. Eski mobilyalar , pencere ya da kapılar rustik bir mutfakta dolap ya da çekmece kapaklarına pekala dönüşebilir ya da raf sistemi olur.

    Renk tercihi. Küçük ya da dar bir mutfağınız var ise ve kahverenğinin mutfağınızı karanlık gösterdiğini düşünüyorsanız o halde natürel dokuları daha canlı bir boyayarak kullanabilirsiniz. Böylece aydınlık bir mutfağa sahip olursunuz.

    Küçük detaylar. Vintage ya da eskitme mobilyaları modernize etmeyi unutmayınız. Ya da satın alacağınız mutfakta sessiz ray sistemleri ve akıllı menteşeler olup olmadığını kontrol ediniz.

    Zemini ve duvarı değiştirerek de pratik yoldan rustik bir atmosfer elde etmeniz mümkündür. Bunun için olabildiğince gerçek taş paneller ya da taş panel görünümlü duvar kağıtları kullanılabilir.

    Odak noktası toplama. rüstik mutfaklarda çokça rastladığımız açık raf sistemleri büfe tarzı depolama ünitesi ve kancalar rustik stilde de geniş bir yer tutuyor. Zamansız bir seçim yapabilirsiniz.

     Ahşabın eskitilmiş görünümünü, sıcak ve samimi tarzını en doğal şekilde dışa yansıtan rustik mutfaklar, modern ve yenilikçi detaylarıyla mutfaklarda kaynayan en güzel yemeklerin kokusunu yeniden hissedebileceğimiz, tüm ailenin yemekler etrafında toplandığı keyifli ortamların inkar edilemez cazibesine sahiptirler. Doğal ahşaptan vazgeçemeyenler veya eskitme mobilya tarzını sevenler için tasarlanan rustik mutfak dolapları, mutfak dolaplarını yenilemeyi planlayanların en özel mutfak dolapları koleksiyonları arasında yer almaktadır.

    Son derece rahat, estetik ve doğal bir tarza sahip olan modern rustik mutfak dekorasyonu ilerleyen yıllarda daha çok aranan ve kullanılan bir tarz olacağa benziyor. Özellikle de doğaya yakın olanların ve geçmişe ilgi duyanların tercih edebileceği dekorasyon türü olan rustik mutfaklar, günümüzde yaşam alanlarında tercih edilen doku, renk, mobilya ve aksesuar seçimlerinde hem country hemde endüstriyel esintilerini modern şekilde yansıtmaktadır.

    Endüstriyel araçlar, vintage aydınlatmalar ve kalay alaşımlı malzemeler, her ne kadar rustik bir mutfağı kalabalık gibi gösteriyor olsa da modern dokunuşlarla rustik mutfak asla soğuk bir havaya bürünmez. Sizinde hayalinizde her şeyden önce sıcak, samimi ve estetik bir mutfak dekorasyonunuz varsa modern rustik mutfaklar kesinlikle tarzınıza uygun bir seçim olacaktır.

    Rustik Mutfak Yaparken Göz Önünde Bulundurulması Gerekenler;

    1. Mutfak tezgahları, dolapları ve hatta tavanlar bile ahşap malzeme kullanılmıştır.
    2. Eskitme ahşap tasarımlar rustik mutfaklarda öne çıkar.
    3. Mutfak dolapları konusunda masif tasarımlar seçilerek, bu tarzın sıcak ve samimi etkileri başarılı bir şekilde uygulanır.
    4. Klasik büfeler ve açık raflar modern dekorasyonun olmazsa olmaz parçalarındandır.
    5. Modern rustik mutfak için duvar renkleri ve aksesuarlar çok önemlidir.
    6. Tarzın en belirgin özelliği doğallığı vurgulamak için duvarda eskitme taş kaplamalar veya eskitme taş desenli duvar kağıtları kullanılır.
    7. Modern rustik, özellikle mutfak dolapları arasında en çok kullanılan ve tercih edilen rustik tarzlardan birisidir.
    8. Ahşapla metal birleşiminde metal detaylar yüzeyde, mutfak araç gereçlerinde veya ayak detaylarında kullanılır.
    9. Mutfak dolabı modellerinde canlı renklerde kullanılabilir.

    Eski tarz aksesuarlarla desteklediğimizde doğallığını daha da ön plana çıkaran Süper Mat Beyaz modern görünümüyle de şıklığı yakalamış olur. Pürüzsüz ve kaliteli yapısı uzun ömürlü kullanılabilir. Beyaz renk mutfakta; pencere ve ahşap mutfak masası ile tercih edilebilir. Beyaz mutfaklarda halkaya geçirilen perdeler ve renkli perdeler uygun olabilir. Taş duvarlarla örülü bir şömine ile kahverengi dolap kulplarının uyumu mutfaklarda hem doğal hem de şık bir ortam sağlamakta. Böylece doğallığı kaybolmayan mutfaklarda modern, şık ve sıcak rustik tarz göz kamaştırmakta.