WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    Rustik Aydınlatma

    Rustik Aydınlatma

    Rustik Aydınlatma Nedir?

    Rustik aydınlatma ve ampuller klasik ampullerin yerine geçmeye başlamaktadır. İç mekânlarda kullanılan dekoratif ampul modeli oluyor. Sarı renge sahip olan normal ampul çeşitlerinden farklı olarak ampul içinde yer alan flaman telinin dekoratif biçimlerle şekillendiği ampul olarak tanınan rustik ampüller, şık tasarımları ile öne çıkmakta.

    Rustik ampuller, avizeler, sarkık lambalar ve çeşitli duvara monte armatür türleri gibi dekoratif armatürlere harika eklemeler yapmakta.

    Rustik Ampulun Aydınlatması Nasıl?

    Rustik tarzı ampul aydınlatması koyu sarı renkte 3 tanesi odayı yeterince aydınlatmaktadır. Tek başına olarak oda için yetersiz aydınlatma olacaktır. Odanın büyüklüğü de aydınlatma için etkin bir faktördür.

    Bir takım mum ışığına çok benzeyen bu ampuller, herhangi bir alana yumuşak bir parlaklık sağlamakta. Görev aydınlatması için ideal olmasalar bile bir çalışma alanını aydınlatmak için kullanılmasalar da restoranlar, barlar, otel lobileri ve daha fazlası için mükemmel ortam aydınlatması sağlamakta.

    Rustik Ampuller Tasarruflu Mu? 

    Rustik aydınlatma için kullanılan ampuller ledli olduğundan dolayı kesinlikle tasarruflu bir ürünlerdir.  Işığı neredeyse hiç elektrik harcamadan üretir. Rustik ampuller çeşitlerine göre değişmekle birlikte ortalama 4-10 watt elektrik harcamakta. Kalite olarak bakıldığında ise diğer ampullere göre daha kaliteli bir üründür. Ayrıca diğer klasik ampullere bakışla daha uzun ömürlü bir ampuldür. Rustik ampul kullanımında hem elektrikten tasarruf eder hem de uzun ömrü ile farklı ampuller almak zorunda kalınmaz.

    Rustik Aydınlatma İçin En Çok Tercih Edilen Ampul Modelleri Nelerdir?

    Rustik ampul çeşitleri ve modelleri rustik ampule bağlı olarak değişmektedir. Renk Değeri(Kelvin), Güç(Watt),tasarım ve duy tipi olarak farklılık göstermekte. Bunlar genellilker; kıvrımlı uç, edison armut, geometrik desenli ve mum şeklindedir.

    1) Rustik Led Sarı Ampül Cam ST-64 6W E27 Gün Işığı

    Bu ampul çeşidi hem çok uygun olmasından dolayı hem de güzel bir görünüme sahip olmasının nedeniyle en çok tercih edilen ampuller arasında ilk sıradar bulunmakta. Sarı cam içindeki gün ışığıyla ortama doğal bir ışık vermekte. Uygun fiyatlı olsun, hoş bir görünüm de olsun, ortama hava da katsın istiyorsanız bu ampulü tercih edebilirsiniz.

    2)Rutin Let Flament Ampul A60 6W E27 Beyaz Işık

    Bu ampul çeşidi de en sık tercih edilenler arasında ikinci sırada bulunur.  Yapı olarak bakıldığında LED filament yapıdadır. Beyaz ışık verir. Diğer ampul gibi bu da uygun fiyatlı ampuller arasında bulunur.

    3)Rustik Led Ampul Şeffaf Cam ST64 6W E27 Beyaz Işık

    Bu ampulde en sık satışı olanlar arasında üçüncü sırada yerini almıştır. Beyaz ışık verir.  Bu da rustik modeldir. Camı şeffaftır. İstediğiniz her türlü yerde kullanıma uygun bir şekildedir.

     4)Rustik Edison St64 Flamanlı 4W Led Ampul Dekoratif Vintage Ampul – Dimmerli

    Bu ampulde en çok tercih edilen modellerden biridir. Bu model tasarrufunun yanı sıra güzel bir görünüme sahiptir. En önemli özelliğinden biri ise bu modelin dimmerli olmasıdır. Dimmerli yani ışığı ayarlanabilirdir. Ampulden alacağınız gücü siz belirlersiniz.

    5)Rustik Edison Led Ampul G95 6W E27 Beyaz Işık

    Bu ampulde en çok tercih edilenler arasındadır. Doğal bir görünüme sahiptir. Beyaz ışık verir.  dış mekân veya iç mekân fark etmeksizin kullanılabilirsiniz. Duy tipi E27’dir. 6 watt enerji harcar.

    6) Rustik Edison Led Ampul Sarı Cam G95 8W E27 Gün Işığı

    Bu ampulde listede en çok satılanlar arasındadır. Gün ışığı ayarlı bir ampul çeşididir. 8 watt enerji harcar. İç mekân ve dış mekân uyumludur.

    Hangi Ampul Daha Çok Aydınlatır?

    Lümen değeri daha büyük olan lamba daha her zaman daha parlak yanar. Resim açıklaması: Şeffaf lambasının watt değeri LED lambadan daha yüksektir (60W>9W); ancak LED lambanın parlaklığı daha fazladır. (806 lumen> 710 lumen) . Sonuçta LED lamba daha parlak ve fazla ışık vermekte.

    Led Ampul Alırken Dikkat Edilecek Noktalar

    Watt (W): LED ampul alırken en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında ışığın gücü gelmekte. Işık gücü kutularda ‘Watt’ (W) ile ifade etmekte. 

    Işığın rengi: Renk sıcaklığı anlamına gelen ‘Kelvin’ kelimesinin kısaltması olan ‘K’ harfi, ışığın rengini belirtmekte. LED ampul kutularının üzerinde 4 basamaklı rakam vardır.

    Duy çeşidi: Yani ampulün monte edileceği yuva. Duy çeşitleri LED ampul kutularında ‘E’ harfinin yanında iki rakamla belirtilmekte. Şu anda raflarda yer alan modellerde iki farklı seçenek öne çıkmakta.

    Mum ışığı gücü: LED ampul kutularında yer almakta olan diğer bir bilgi ise daha çok geleneksel modellerdeki ışık gücünü belirtmek için kullanılan mum (lumen) kelimesidir. Bu ölçü birimi, kutularında üzerinde 2 rakamdan sonra gelen ‘lm’ ile belirtmekte.