WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    WEB SİTEMİZDEN ALIŞVERİŞ YAPACAĞINIZ TÜM ÜRÜNLERDE PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT İMKANI.
    Afgan Halısı

    Afgan Halısı

    Afgan halısı dediğimizde, bu eşsiz el dokuması halı çeşitlerinin yalnızca Afganistan’da üretildiğini düşünülüyor olabiliriz. Fakat dünyaca ünlü olan bu halılar, genelde Pakistan ve çevresindeki Afgan göçmenleri tarafından dokundu. Çünkü Afgan halı ve kilim modelleri, Pakistan’daki savaş ortamının kötü şartları altında ortaya çıkmış özel bir el sanatını temsil etmiştir. Yüzyıllardır dokuma sanatının kıymetli bir parçası olan Afgan halıları , günümüzde ki geniş çevreler tarafından ilgiyle karşılanmıştı. Ağırlık olarak koyu renklerin kullanıldığı, sık dokumalı ve yoğun desenli forma sahip olan Afgan halıları ve kilimi , göçebe halısı olarak da oldukça popüler olmuştur. 

    Afgan Halısı Özellikleri Nelerdir?

    Karışık desenlerin ve canlı renklerin yer aldığı bu tarz halılar desen çeşitliliğine sahiptirler. Yoğun ve canlı renklerin bir arada kullanıldığı el dokuması halılar ile evinizde otantik bir hava yaratabilirsiniz. Afgan halıları daha çok klasik ve modern mobilyalarda tercih edilmektedir.

    Geleneksel halı kategorisinde olan Afgan halıları, Afgan Türkmenleri tarafından el ile dokunulan halı çeşitleridir. Afgan halıları , dokunduğu yöreye göre kalite ve fiyatla farklılık gösterirler. Geleneksel Türk öğelerini bulunduran bu halılar, tasarımında hayvan figürleri , hayat ağacı gibi yaşamsal öğeler barındırmakta.

    Afganların halılarında en çok kullanılan renklerden biri ise “koyu kırmızıdır”. Yörelerin kendi motiflerinden oluşan halılarda, geometrik desenlere daha çok yer verilir. Beşgöl deseni en çok kullanılan desenlerden biri olmuştur. Madalyon motifleri de sık sık kullanılmıştır. İsimlerini dokunduklarının bölgelerinden almışlardır. İran yöresine ait olan sumak kilimlerinde hayvan motifleri daha çok öne çıkmıştır. Bu motiflerin anlamı da Nuh’un gemisi efsanesini sunmaktadır. Afgan kilim modelleri ise tamamen kök boyalarla yapılmıştır. Zengin ve yoğun renk pigmentleriyle Halı dokumasında kullanılan kök boyalar göz doldurmuştur.

    Geometrik desenleri ile geleneksel bir görünüm sunan Afgan halıları, gösterişli bir yapıya sahiptirler . Bu tarz halı modellerini tercih ederken evin diğer aksesuarlarını sade kullanmalısınız ki halı ön plana çıksın. Evin en şık ve güzel parçası olarak dikkat çekecek olan Afgan halısı, kullandığınız mekanın en gözde ve en güzel parçası olacaktır.

    Orijinal Afgan Halısı;

    ·El dokuması özel üretimdir,

    ·Geleneksel motifler ile karşımıza çıkar,

    ·Canlı renk kullanımı ile dikkat çeker,

    ·Pakistan’daki Afgan göçmenler tarafından üretilir,

    ·Modern, klasik, retro gibi ev tasarımlarınız için daha uygundur,

    ·Desen yoğunluğu vardır,

    ·Kök boya ile renklendirilir.

    ·Bordo ve kırmızı tonlar hakimdir.

    ·Dünyada bilinen halı modelleri arasında yer almaktadır.

    ·Tarihi geçmişi ile yüzyıllardır üretilmektedir.

    Orijinal el işçiliği ile üretilen Afgan halılarımız, kaliteli ipliklerden harmanlanarak dokunmuştur. Uzun yıllar kullanabileceğiniz bu halılar, eskitme görüntüsü ile satışa sunulmuştur. Organik yünlerden yapılan afgan halıları; canlı renkleri ve parlak görüntüsü ile yıllarca kullanacağınız kaliteli yaşam alanınıza taşınıyor.

    Çeşitlerine Göre Afgan Halıları Nelerdir?

    Afgan halıları genellikle el işçiliği ve yünden dokunur. Bu çalışmalar da pamuk veya ipek saçaklar ile tamamlanır. Fakat Afgan halısı üretim sırasında kaliteli iplikler kullanırlarsa ürünler çok daha uzun ömürlü olabilirler. Organik yünler kullanılarak yapılan Afgan Bilicik halıları ise parlak görüntüsünü ve canlı renklerini yıllar boyunca kaybetmeyen bir modele sahiptirler . Bulunduğu yörenin kültürünü barındırmış olan ve kendine has tarzı bulunan Afgan halıları arasında Afgan kunduz halısı ve Afgan uşak halısı bulunmakta. Afgan Kunduz halıları, kirman ipliği ile üretildiği için oldukça dayanıklıdırlar. Halıların fiyatları ise kullandıkları malzemelerin kalitesinden üretim şekline kadar çok sayıda detaya bağlı olarak çok sayıda değişkenlik gösterirler. Her ne kadar el dokuması olan halılar çok daha değerli olsa da yüksek fiyatlara satıldıkları için makine dokuması olan modellerin de üretimi yaygındır ve çok daha düşük fiyatlara satılırlar. 

    Afgan Halısı Nasıl Temizlenir?

    İnce bir detay sonucu üretilen Afgan halıları, diğer halı türlerine göre daha farklı temizlenmektedirler. Bu tip halıların ev koşullarında yıkanması asla doğru değildir. Kimyasal ürünler ile desteklenen deterjan kullanımından özellikle kaçınılmalısınız. Geleneksek Afgan halıları hakkında detaylı bilgi sahibi olmasınız ki , temizlik aşamasına öyle başlamanız gerekir.

    ·İnce bir dokuya sahip olan bu halıları özenle temizlemelisiniz.

    ·Özel ürünler ile ince ince dokunan Afgan halıları, aynı özenle temizlenmeli.

    ·Yün ya da ipek dokuması olan bu özel halılar için özel malzemeler kullanılmakta.

    ·Genellikle yünden üretilen halılar türüne göre analiz edilerek temizlenmeli.

    ·Afgan halılarını yıkarken su oranına dikkat edilmeli. Eğer halı yün türü ile üretilmişse su oranında minimum seviye yakalanmalı.

    ·Yıkamayı gerçekleştirdikten sonra kurama sürecinde çok özenli olmalısınız. Tam kurumadan serdiğiniz halılarda leke gibi problemler görebilirsiniz.

    Antika değeri taşıyan bu halıların türleri özel bir yapıya sahiptirler. Bir halıyı satın aldığınızda evinizin en nadide parçasından biri olacak olan Afgan Halısı, geçmişin tüm tarihi dokusunu halının desenleri taşımakta.

    Afgan Halısı Fiyatları

    Afgan halılarının fiyatları geniş bir fiyat aralığı ile kullanıcılarına sunulmakta. Fiyatları boyut, motif, dokuma, malzeme ve halının yaşına göre değişkenlik gösterebilir. Dekorasyonun otantik parçası niteliği taşıyan Afgan halıları, geçmiş kültürlerin günümüzde de yaşamasına olanak sağlanır. Siz de evinize şıklık katmak isterseniz Afgan halı modelleri için Rustikev’i inceleyebilir ve siparişinizi oluşturabilirsiniz.